Ο Λυκούργος  και η μαγική σπηλιά

Ο μικρός και  ανήσυχος Λυκούργος θέλει να αλλάξει  τον θόρυβο και τους ρυθμούς της πόλης του. Μα ξέρει ότι δεν μπορεί ν' αλλάξει  τον κόσμο, και έτσι αποφασίζει να τον εξερευνήσει!

Ακούγοντας έναν παράξενο θρύλο που λέει ότι:

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ  ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΣΠΗΛΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ 

αρχικά δεν  το πιστεύει, και ξεκινά την εξερεύνησή του σε αυτή την σπηλιά για να επιβεβαιώσει ότι ο θρύλος δεν  ισχύει. Προχωρά στις αίθουσες της  Μαγικής σπηλιάς με συντροφιά  μια σοφή και φιλική νυχτερίδα την Βεατρίκη, που τον βοηθά να ακούσει την σπηλιά που του μιλάει.

Μαθαίνει πολλά... μα έρχεται κι' αντιμέτωπος με τους φόβους του.

Όταν του σβήσει όμως ο φακός, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όσα έμαθε για να επιστρέψει σπίτι  του... Θα καταφέρει να ξαναβγεί έξω στην πόλη του;

Ή ο θρύλος που  δεν πίστεψε είναι αληθινός; Κι' αν βγει, τι θα έχει πλέον αλλάξει;   
 Ο Λυκούργος  και η χρονοσπηλιά

 Ο μικρός ανήσυχος Λυκούργος αναρωτιέται,

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.

Η "Χρονοσπηλιά" είναι το μέρος που μπορεί να πάρει την απάντηση, κάνοντας σ'αυτήν ένα Χρονοτάξειδο στο παρελθόν και στο μέλλον!

Μα η Χρονοσπηλιά  είναι μια ιδιαίτερη σπηλιά που  κινδυνεύει να κοιμηθεί για πάντα  και να χαθεί. Για να ταξιδέψει  κάποιος σ' αυτήν πρέπει να ξεχάσει  τ'όνομά του!

Ο Λυκούργος το δέχεται και ταξιδεύει δίχως όνομα πια, στο παρελθόν και στο μέλλον, περνώντας μέσα από ένα ταξίδι γνώσης για την Ιστορία των σπηλαίων του τόπου του.

Όταν παίρνει  την απάντηση του, για το τι θα συμβεί αν σταματήσει στο μέλλον ο χρόνος, ανατρέπει την οικολογική καταστροφή της Χρονοσπηλιάς μα και του ίδιου του πλανήτη!

Θα καταφέρει  να βοηθήσει την Χρονοσπηλιά να μην  κοιμηθεί για πάντα και να χαθεί;

Θα ξαναθυμηθεί  πως τον έλεγαν; 

Δυο βιβλία με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, που παρουσιάζουν μια  διαφορετική διάσταση της οικολογίας μέσα απ' το θέμα των σπηλαίων. Τα παραμύθια δίνουν αληθινές πληροφορίες για τα Ελληνικά σπήλαια, τόσο σαν γεωλογικά και φυσικά φαινόμενα, όσο και σαν κομμάτι του πολιτισμού μας μέσα από την μυθολογία, την ιστορία και την αρχαιολογία.

Σκοπός των  βιβλίων είναι να ευαισθητοποιήσουν  το παιδί-αναγνώστη σχετικά με το ιδιαίτερο οικοσύστημα το σπηλαίων.

Στο τέλος παραθέτουν τον πλήρη κατάλογο σπηλαίων του  τόπου μας που μπορεί ένα παιδί  να τα επισκεφτεί και από κοντά. 

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ