http://www.lemoni.gr/shop/details.asp?ProductID=110826

 

¢ρης Ν. Πουλιανüς, "ΑνατροπÝς"

Απü τη ζωÞ και το Ýργο του

ΣυγγραφÞ: ΔÜφνη Πουλιανοý

¸κδοση: 2006 απü "ΙδιωτικÞ ¸κδοση"

Σελ.:575 (24χ17), Μαλακü εξþφυλλο, ISBN: 960-631-323-9

ΘÝμα: Βιογραφßες

ΠεριγραφÞ

Αντß για εισαγωγÞ ξεκινÜω τη βιογραφßα του ¢ρη Ν. Πουλιανοý, με την παραπÜνω διÞγηση - περιγραφÞ απü τα παιδικÜ τον χρüνια. Με συνεπÞρε αμÝσως και με συγκßνησε απü την πρþτη φορÜ που την Üκουσα. ΕξÜλλου Ýτσι Ýνιωσα üλα τα χρüνια κοντÜ του, üτι δηλαδÞ στη ζωÞ του πÜντα τραβοýσε Ýνα κρüκο. Και τþρα στα 80 του τον ßδιο κρüκο τραβÜει παλληκαρßσια κι ας του στÝκονται εμπüδιο κÜποιοι σπουδαιοφανεßς, που μÜταια προσπαθοýν να κλÝψουν λßγη απü τη δüξα και τη λεβεντιÜ του ¢ρη.
Μια και θ' ασχοληθοýμε με τη ζωÞ ενüς ανθρωπολüγου, θα πÜμε πßσω στις ρßζες του, με παρüμοιο τρüπο που κι εκεßνος ερευνÜ τις απαρχÝς του ανθρþπινου γÝνους. Ο ανθρωπολüγος βÝβαια φτÜνει κÜμποσα εκατομμýρια χρüνια πριν. Εμεßς θα πÜμε πßσω μερικοýς μüνο αιþνες, ξετυλßγοντας το γενεαλογικü του δÝντρο, θα εξερευνÞσουμε το περιβÜλλον στο οποßο μεγÜλωσε και ανδρþθηκε, αυτü που τον επηρÝασε στα πρþτα του βÞματα. Περπατþντας μαζß το μονοπÜτι της ζωÞς του, θα κÜνουμε κοινü μας κτÞμα το τερÜστιο επιστημονικü του Ýργο που τßμησε την ΕλλÜδα και την ανÝβασε ακüμα περισσüτερο.
Για τον ¢ρη Ýχω ακοýσει πολλÝς αφηγÞσεις απü φßλους, συνεργÜτες, αλλÜ και συγγενεßς üπως τον ΔημÞτρη και τον ΑλÝξη Πουλιανü, απü τους γονεßς του, αλλÜ και απü τον ßδιο. ¸τσι, δεν εßναι λßγα αυτÜ που Ýχω να εξιστορÞσω, μαζß βÝβαια και με üσα Ýχω "τραβÞξει" μισü αιþνα κοντÜ του (απü τον πρüλογο του βιβλßου).

 

 

http://www.lemoni.gr/shop/author.asp?ID=63513

 

¼νομα: Πουλιανοý, ΔÜφνη | Poulianou, Dafni
Σýντομη βιογραφßα:

Η ΔÜφνη Πουλιανοý, το γÝνος Μüτσιου, γεννÞθηκε στο Δεσπüτη (Σνßχοβο) Γρεβενþν, στις 25 Δεκεμβρßου του 1936. Παντρεýτηκε το 1955 τον ¢ρη Πουλιανü, με τον οποßο το 1956 απÝκτησε Ýνα γιο (τον Νßκο). Σποýδασε ΙατρικÞ και ειδικεýτηκε ως μαιευτÞρας-χειροýργος. ΣυγκαταλÝγεται ανÜμεσα στους ιατροýς που πρωτοστÜτησαν στην ανÝγερση και την οργÜνωση του νοσοκομεßου ΙΑΣΩ. ΣτÜθηκε σýντροφος ζωÞς σε κÜθε προσωπικÞ και επιστημονικÞ στιγμÞ του συζýγου της. Η πολυετÞς ενασχüλησÞ της με την Ανθρωπολογßα, και ειδικüτερα η προþθηση του Ýργου της ΑνθρωπολογικÞς Εταιρεßας ΕλλÜδος, αποτελεß μια πρωτοφανÞ και Ýξοχη ανιδιοτελÞ προσφορÜ. Τα ενδιαφÝροντÜ της επεκτεßνονται σε εθνογραφικÝς μελÝτες και Ýχει συγγρÜψει το βιβλßο: "Κοπατσαραßοι - Ζωντανü παρελθüν στα ριζÜ της ΑνατολικÞς Πßνδου". 

ÅÐÉÓÔÑÏÖÇ      ÓÔÁ ÐÅÑÉÅ×ÏÌÅÍÁ                        RETURN      TO THE CONTENTS