Υπάρχοντα συνοπτικά στοιχεία

 

Για τον υπερπληθυσμό παρατίθενται αρχικά δύο λαμπρά άρθρα του καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θ. Π. Λιανού του 1999 και 2002 στο «ΒΗΜΑ». Το ένα είναι το «Πρόβλημα ο υπερπληθυσμός» και το άλλο «Δημογραφία και μετανάστευση - Η λύση βρίσκεται στην αλλαγή οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής». Αμφότερα θα ήταν χρήσιμο να μεταφραστούν σε κάθε γλώσσα από όποιον δύναται.

Αν και ο τρόπος που χειρίζεται τα υπόλοιπα ζητήματα (π.χ. βομβαρδισμούς) δεν βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους ανθρώπους (όπως και την Α.Ε.Ε.), σημειώνεται ότι ακόμα και ο τ. Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Αλ Γκορ έχει παραδεχθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος (http://www.peopleforlife.org/gore.html). 

Σημαντικότατα ξενόγλωσσα, σχετικά άρθρα υπάρχουν τέλος στις διευθύνσεις http://www.cnn.com/2007/TECH/science/09/25/overpopulation.overview/index.html, του ομώνυμου ειδησεογραφικού πρακτορείου και http://www.overpopulation.org, ενώ η βικιπαίδεια (http://en.wikipedia.org/wiki/Overpopulation), κριτικάρει ως παντελώς αναπόδεικτη επιστημονικά την ουτοπική άποψη ότι είναι απεριόριστες οι υπερπληθυσμιακές δυνατότητες.  

 

RETURN TO THE CONTENTS